17 de febr. 2015

TEMPESTA AL BÀLTIC de Salvador Balcells

Fa poc parlava d'un llibre que serà el començament d'una sèrie de novel·les amb la mateixa inspectora. Doncs aquest d'avui és també part d'una sèrie de novel·les protagonitzades pel sotsinspector Emili Espinosa.
En aquest cas el protagonista es troba fent un creuer pel Bàltic amb la seva muller, per tal de posar ordre a la seva vida personal i, com sol passar als millors, sense buscar-ho, es troba embolicat en una investigació. Una noia és assassinada i li demanen ajuda per resoldre el cas.
Salvador Balcells ens ofereix, amb un llenguatge planer, un relat amè del creuer, sense carregar-nos massa amb llargues descripcions turístiques i una bona trama, molt complerta. Internacional i alhora amb els aires de casa nostra, que haurà d'alternar amb els problemes de la vida personal del protagonista.
També m'agrada el canvi de llenguatge que es produeix, a l'hora de narrar i a l'hora dels diàlegs. Resulta enriquidor llegir diferents versions del català.

2 comentaris:

Sergi ha dit...

Sembla prou interessant. M'agrada això que es noti el canvi de registre entre text i diàlegs, si ho destaques deu ser perquè està ben fet. El posarem a la llista de possibles.

jomateixa ha dit...

No és dels que et deixen impactat, però bé. Gairebé arribaria a les 3@

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...