28 de des. 2015

L'HOME DE SORRA de Lars Kepler

Acabo l'any amb la ressenya d'un llibre de l'estil que m'agrada més. Thriller altament psicològic, intriga, suspens, tensió... No és massa adequat potser per aquestes dates però...
Aquest llibre comparteix títol amb un altre publicat al 1817 Der Sandmann d'E.T.A. Hoffmann, un relat classificat com a literatura de terror gòtic. El llibre de la parella Lars Kepler en fa referència perquè un noi aparegut després d'haver estat segrestat durant tretze anys diu que qui els tenia, a ell i a la seva germana retinguts, era "l'home de sorra".
Jurek Walter va ser detingut fa tretze anys, acusat de la desaparició del nen i la nena, i d'un bon grapat més de persones, a qui enterrava i mantenia vius durant anys. L'inspector Joona Linna sempre va pensar que tenia un còmplice però no el van deixar seguir investigant. L'assassí està tancat en un psiquiàtric de màxima seguretat, així que quan Mikael Kholer-Frost és alliberat del seu captiveri i queda demostrat que hi ha algú més implicat en els assassinats, es torna a obrir la investigació i comença el compte enrere per trobar a la seva germana encara amb vida.
Com tots els llibres d'aquesta parella, aquest també ens tindrà en tensió des del principi. Saben crear una atmosfera tal de suspens que, fins i tot quan no està passant res important la tenim ficada ben endins i fa que ens costi deixar de passar pàgines. Si ja heu llegit altres llibres d'aquests autors, sabeu que hi trobareu un cas altament psicològic amb moments taquicàrdics constants, i jo que els he llegit tots crec que cada un és millor que els anteriors.
Personatges intensos i complicats, cadascun amb problemes que ajuden a embolicar la troca. Capítols molt curts, llenguatge àgil, acció i tensió, i situacions una mica aterridores. Intriga i habilitat per deixar-te endevinar només el necessari perquè no perdis les ganes de tirar endavant fins al final. Un final tancat i obert alhora. Terrible.

3 comentaris:

Núria Martínez (Bruixeta) ha dit...

a la llista! :(

jomateixa ha dit...

Aquest no te'l pots perdre.

Sergi ha dit...

En tinc un d'ells que acumula pols a l'estanteria ja fa molt temps. Per força haurà de venir abans que aquest, així que no m'hi puc comprometre, primer hauré de buscar temps per llegir el que ja tinc, i llibres d'aquesta mena n'hi ha tants...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...