15 de març 2016

REZOS DE VERGÜENZA de Josep Camps

Segona entrega del sergent Eutiquio Mercado. Podeu llegir també la ressenya del primer llibre Melodía Quebrada.
Tiki Mercado havia deixat els Mossos per obrir un bar musical, però arran de la mort d'un excompany i amic es reincorpora per encarregar-se de la investigació. Han mort al fill d'un important banquer vinculat a l'Opus Dei i al policia que ho investigava d'una manera brutal, i no seran les úniques víctimes. En aquesta entrega, les pistes que van obrint vies d'investigació també provoquen més i més mort, i això afectarà força al protagonista.
La lectura es fa àgil perquè els capítols són curts i per la gran quantitat de diàlegs. És una aposta arriscada, cal saber-los fer versemblants, i Josep Camps aconsegueix que els personatges siguin naturals, cadascú amb el seu estil ben diferenciat. Els policies, els banquers, els pinxos, les amigues...
El llibre és sexe, droga, i "Rock and Roll", i el protagonista també.
  • Tiki Mercado no té parella, però no paren de ploure-li proposicions, la majoria de les quals són acceptades, per què no? i el lector les podrà assaborir sense perdre-se'n detall. 
  • Tot i que és exdrogoaddicte, la temptació sempre l'acompanya, i més havent de suportar alguns fets i el sentiment de culpa que li provoquen. 
  • Finalment la música, que no ens abandonarà en cap moment durant la lectura. Ens agafaran ganes de buscar les cançons i escoltar-les mentre llegim les escenes on ens en parla, i si volem tenir-ne tota la llista, al final hi trobarem una Playlist.
El llibre conserva l'aire dels clàssics, escrit en primera persona amb un protagonista de vegades malhumorat, maleducat, i amb tendència a no fer massa cas de les regles... Per què ens cau tan bé el Tiki? Alguna explicació hi deu haver de per què aquests personatges tenen algun "je ne sais quoi" (no tinc ni idea de francès) que ens enganxa.
També hi trobarem alguns detalls de complicitat, un dels quals fa referència a la llibreria SomNegra. Vaig estar a la presentació que va fer l'autor a les III jornades de Collbató Negre i algú li va dir que era possible que rebés una "trucada" de l'Opus Dei. Havent llegit el llibre, jo diria que potser també en rebrà alguna dels Mossos d'Esquadra.
El Tiki i el seu creador trepitgen terrenys perillosos...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...