27 de juny 2016

EM TALLARÉ LES TRENES de Marialba Revés

Va haver-hi un temps en que era molt corrent que enviessin noietes de poble a servir a la capital, com a criades o en algun hostal o pensió. Aquest és el cas de la protagonista d'aquesta història, la Mercè, a qui seguirem en el seu camí de nena a dona. Un camí gens planer on es trobarà amb companyies que l'ajudaran i altres que més aviat li posaran pedres a les rodes.
El llibre està escrit per a la Mercè, però també hi trobem un altre personatge, el Joanet, que ha vingut del mateix poble i serà una  de les moltes persones que envolten a la protagonista, però aquest destacarà una mica més perquè sempre tenim tendència a que ens agradin alguns caràcters transgressors i picarescs.
Marialba Revés té un llenguatge dolç i melós, i ens mostrarà la Lleida de la postguerra sense deixar-se detall. La societat i la separació de classes, els costums i tradicions, i molts llocs emblemàtics de Lleida que ara ja han desaparegut...
La protagonista s'haurà d'anar adaptant al canvi de vida, a les novetats i als entrebancs que li aniran sorgint, i els lectors voldrem l'acompanyar-la en un viatge de vegades encaramel·lat, de vegades ple de tensió.

3 comentaris:

Núria Martínez (Bruixeta) ha dit...

El tinc en el punt de mira...Desprès de vacances caurà :)

Sergi ha dit...

Mmm... em sembla que no és per mi.

jomateixa ha dit...

El llibre també us té al seu punt de mira... ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...