18 de jul. 2016

FUL de Rafa Melero

Després de dues novel·les policíaques, el Rafa Melero es situa a l'altre costat de la línia. Aquest cop ha escrit sense les limitacions que s'ha de marcar de vegades, quan escriu des de la visió dels policies. En aquest llibre acompanyarem a uns delinqüents lleidatans, una mica d'estar per casa, que s'atreveixen a robar droga a uns traficants, incitats pel James, un amic del Ful. 
No us estic fent spoiler perquè el llibre ja comença per aquí i amb força acció, sang, i rebombori. Capítol a capítol ens va donant a conèixer les vides dels components del grup alhora que va narrant la crítica situació on s'han ficat, i tot i que pel que acaben de fer no tenim cap dubte de la seva culpabilitat, al tercer capítol ja ens hem posat de la seva banda i estem patint perquè no els passi res.
El llibre és molt d'aquí i també molt internacional, perquè els negocis de droga no tenen fronteres, i alhora que ens mostra com viuen els protagonistes per barris marginals de Lleida, o movent-se per Barcelona, també creuarem l'oceà per veure i viure altres escenaris.
L'autor també crea moments curiosos, ja que no tots els amics d'infantesa han agafat -volent o sense poder-ho evitar- el camí de la precarietat, i hi haurà algunes escenes on polis i lladres comparteixen taula, amistat, i fins i tot sentiments fraternals. 
El Ful ens parla en primera persona, cosa que ens el fa proper i ens fa decantar encara més en favor seu, però la resta del llibre està narrat amb veu omniscient. Capítols curts i una forma de lligar-los engrescadora, que no explicaré perquè és curiós anar-ho descobrint Les diferents decisions i conseqüències ens faran estar pendents del final, on ens trobarem s sorpreses de les que esperàvem.

2 comentaris:

Núria Martínez (Bruixeta) ha dit...

A mi també em va sorprendre gratament. Tot i ser fan incondicional del sergent Massip, Ful va ser una gran lectura.

Eloy ha dit...

El Rafa evoluciona molt bé. Si els llibres del Xavi Massip em van agradar molt, Ful m'ha sorprès. Ara ens toca esperar el tercer del Xavi. Crec que no queda gaire...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...