5 d’abr. 2018

ANNA GRIMM, MEMÒRIA MORTAL de Montse Sanjuan

He llegit i ressenyat les novel·les anteriors de la sèrie: La Sergent Anna Grimm i El Misteri del Bessol Buit, així que no em podia perdre la tercera.
Montse Sanjuan es va estrenar com a escriptora amb aquesta sèrie, i ha anat evolucionant amb cada nova investigació. El segon llibre em va agradar més que el primer, hi havia una investigació ben treballada i el vaig trobar menys previsible, i aquest tercer és encara més complert que els dos anteriors.
A mi sempre m'han enganxat més els llibres que tenen força personatges i tots amb la seva història. En aquesta nova entrega, l'autora ha donat més paper als companys de la sergent, i amb això ha aconseguit arrodonir l'entorn, enriquir les trames i enganxar més al lector.
Com en les anteriors, comencem amb morts. La família Boronat és assassinada a casa seva, i la sergent s'enfrontarà a un cas que tant pot ser venjança, com rancúnies o simplement cobdícia... Que hi hagi més d'un mòbil factible, comporta que hi hagi també diferents possibles sospitosos. A banda d'aquest cas, un company del seu equip, li demana que l'ajudi a investigar la mort del seu germà en circumstàncies tràgiques, amb l'agreujant que va passar fa potser massa anys per aconseguir desxifrar com va anar tot plegat. Jugar amb el passat i el present li agrada força a l'autora i ho haurà de fer en els dos casos que s'investigaran en paral·lel.
Un dels casos potser més frívol, més fred, a causa de les motivacions, i un altre més punyent, per tractar-se de la mort, amb l'agreujant de la tortura, d'un infant.
A banda de la narració que ens ofereix la novel·la, també podrem llegir la veu de la mare del nen en primera persona. Cop d'efecte que aconsegueix que el lector s'envolti amb més facilitat dels sentiments de culpa que experimenta.
La sergent Anna Grimm segueix sent freda i dura, potser per fer valer la seva professionalitat, encara que en aquesta novel·la afluixa una mica alhora d'acostar-se al seu company, ajudar-lo en la investigació, i consolar-lo en el que van descobrint.
Escenaris coneguts i capítols breus, fan que es llegeixi amb agilitat. Tindrem més Anna Grimm? Esperem que, encara que l'autora s'embranqui en altres aventures, es guardi aquest personatge que ha aconseguit fer-se un lloc entre els destacats.

4 comentaris:

kweilan ha dit...

Gràcies!!!

Pons ha dit...

si cada llibre es millor, potser que m'esperi al següent, no?

Sergi ha dit...

Ja ho vaig dir a ca la Bruixeta, com que aquest el llegiré segur tard o d'hora, prefereixo no llegir ressenyes. Ja veig que coincidiu que ha evolucionat i que en aquest llibre hi ha més protagonisme dels companys de la Grimm, a veure què més em reserva.

Garbí24 ha dit...

un altre per la llista......aquests assassins de la terra ferma ens donen feina sempre

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...